Seré capaç de tornar-hi?…

La darrera entrada a aquest bloc és del 2017. De ben segur les xarxes socials, per la seva immediatesa, han fet que molts dels que utilitzàvem blocs per compartir la feina que fèiem a l’escola passessin a Twitter o Instagram i que després, fins i tot, deixéssim de mostrar feines i activitats per allò de la protecció de la imatge de l’alumnat. I ara, uns anys després, veiem amb una certa tristesa que les escoles i institucions són les encarregades de difondre aquestes activitats des d’una vessant, diria jo, més publicitària i de comunicació amb les famílies que no pas altra cosa.

No cal llegir-ho com una crítica, però trobo a faltar el fet de compartir reflexions pedagògiques i tasques més enllà dels 280 caracters o 4 imatges (fils a part).

És per això que em plantejo… i em pregunto, si el dia a dia de l’escola actual em permetrà trobar els moments per parlar, ensenyar i reflexionar sobre l’escola i l’àmbit artístic, que en definitiva, és el que m’interessa més.

Per aquells que no coneixieu aquest bloc, us recomano una passejada per les entrades antigues, les categories i les etiquetes, que si no recordo malament comencen el 2010 i també assenyalar que aquest bloc és hereu d’un altre que duia el nom de SOMGENTBATART, un bloc compartit en el que alumnes i exalumnes hi podien participar creant entrades.

Aquesta setmana passada ens va visitar l’Ester Forné, col·laboradora a l’àmbit artístic de la Subdirecció general d’Innovació i Formació del Departament d’Educació.

Va ser una trobada amigable, l’Ester és el cap i el cor de la formació Itineraris artístics i va ser ella qui em va “fitxar” per crear algun material i també per fer de formador de docents. Més enllà d’això, la conversa ens va permetre adonar-nos que el currículum actual del batxillerat d’arts, si és formula bé per part dels experts i es respecta per part de les direccions, és una oportunitat com no teníem de fa temps. L’aparició de l’assignatura de Llenguatges artístics i la recuperació, encara que a segon de batxillerat, de la matèria de Tècniques d’expressió gràfico-plàstica, juntament amb l’assignatura de Disseny 2D i 3D ens garanteix una modalitat prou global en el que queden representats tots els “pals” de l’àrea.

Amb l’Ester vam poder analitzar les nostres fortaleses i adonar-nos que hem pres bones decisions en l’organtizació del currículum i que el treball per projectes i la col·laboració entre matèries de la modalitat és fonamental per aconseguir un aprenentatge holístic, contextualitzat i significatiu per l’alumnat.

Visita al Museu del Disseny. Alumnes de l’optativa de Disseny de 2n de Batxillerat. Escola Pia Mataró

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s