Clarobscur. Dibuixar esborrant

Aquest trimestre estem treballant el dibuix des de la perspectiva del clarobscur i la taca. Intentem trencar amb la manera més tradicional de dibuixar: la línia. Des de ben petits totes les mestres i els mestres ens han fet dibuix de tot a través de la línia, sobretot la de contorn, que delimita espais i que permet omplir buits.

Així doncs, canviar aquests hàbits tan arrelats no és gens fàcil i és per això que l’exercici que veure a continuació té tant valor.

Demanem als alumnes que taquin tot un full de paper bàsic 50 x 70 amb carbonet. Quan és tot negre comença la feina de treure llums. El més interessant és que els blancs que van obtenint no són línies, sinó que són taques que representen les parts més clares d’uns volums negres que queden confosos amb el fons, també negre.

Esperem que us agradin. La selecció de dibuixos són de la Marina Cabanes, la Valèria Cuní, la Nuria Xiu Fragoso, la Laia García, en Roger Muntané, en Pere Torrens i la Marina Salomó.

 

 

2 responses to “Clarobscur. Dibuixar esborrant

  1. Els dibuixos m’agraden molt amb aquesta tècnica. S’assoleixen uns contorns difuminats i uns degradats en gris molt realistes. Enhorabona a tots els artistes!

    • Realment els ha sorprès perquè en molts casos no ho havien fet mai i els resultats són força efectistes. Gràcies pels teus comentaris 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s