Zona intrusa 8 amb Raül Roncero

Aquesta Zona Intrusa està essent ben especial per nosaltres. En Raül Roncero, exalumne de l’escola, ha estat l’artista convidat per aquest edició en la que es pretén reflexionar entorn el concepte d’habitació pròpia. En paraules de la comissària del projecte:

El primer objectiu del projecte es apropar l’art contemporani a un determinat segment de la comunitat educativa. Aquesta expectativa es resol mitjançant dos criteris:
– Un acurada selecció d’artistes contemporanis del nostre entorn, la proximitat dels quals garanteix un contacte directe amb les maneres de fer de l’art contemporani.

– Triant un eix temàtic de treball, recorrent en l’art contemporani, que permeti aprofundir en els punts de vista amb els quals el present es planteja problemàtiques com ara la idea de la casa, la identitat, la intimitat, la privacitat i la possibilitat de sumar singularitats per fer comunitat.

L’eix temàtic sobre el qual es proposa treballar queda resumit en el títol L’habitació pròpia.
La proposta és que els estudiants, a través de les línies de treball que es defineixin en cada taller, focalitzin l’atenció en la idea del lloc propi, ja sigui real o imaginat, de forma que amb aquest exercici es treballin els processos de construcció d’un lloc propi i de recolliment, així com les relacions entre aquest lloc particular i els espais comuns.

Per tal d’accentuar un procés de treball col·lectiu, tots els resultats de cada taller es posaran en comú. Talment com si una casa comuna fos el resultat d’una suma d’habitacions pròpies.

IMG_0522

IMG_0524

En Raül ens ha proposat reflexionar entorn la creació d’un país i la construcció d’alguns dels seus símbols més emblemàtics: la bandera, l’escut, la moneda…

grup_ZI8

La setmana vinent els alumnes de 1r i de 2n de Batxillerat han de presentar les seves propostes… seguirem informant!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s