Ruta (amb telèfons mòbil) d’Història de l’art a Girona

El divendres 23 va ser un dia ben especial. Feia temps que ho preparàvem, bé, sobretot en Manel Trenchs, professor d’història de l’art de l’escola i la Patrícia Santos, responsable del programa de tecnologia educativa Quest in Situ.

Amb els alumnes de 2n de Batxillerat que cursen la matèria ens vam desplaçar a Girona per fer una mena de gincama amb 70 preguntes sobre història, curiositats i sobretot, història de l’art.

Ja fa anys que en Manel dur a terme aquesta activitat i la veritat és que funciona molt i molt bé. Els alumnes, en grups de 4 o 5 membres surten pels carrers amb un plànol i un document amb les preguntes que han de respondre. Moltes d’aquestes preguntes només poden ser respostes en una ubicació determinada, ja que la pregunta és precisament sobre aquell emplaçament. A més, en Manel demana als grups que es facin fotos en cadascun dels espais on han estat.

Aquesta activitat és avaluable i els primers tenen recompensa, aquest fet li dóna un puntet competitiu que agrada força als alumnes.

Aquest juliol passat vam estar en unes conferències sobre realitat augmentada en la que hi participaven la gent de Quest in situ i això ens va animar a embolicar a en Manel a fer “petits canvis” en la seva activitat.

Han calgun algunes trobades i forces correus electrònics per adaptar l’activitat a les característiques de l’aplicació i també per millor l’aplicació, ja que l’activitat d’en Manel és molt complerta i requeria exigències a nivell tecnològic que encara no s’havien tingut en compte.

En definitiva, ens sembla que l’activitat ha servir per fer un primer tastet de les possibilitats dels smartphones com a dispositius educatius, ara que hi ha centres que instal·len inhibidors, no està malament anar pensant de quina manera fer-ne un ús en positiu, no us sembla?

Us enllacem una foto i alguns documents i videos perquè us en feu una idea.

Noticia al web de la UPF
http://www.upf.edu/enoticies/home_upf/0333.html

Notícia al web del grup GTI (Grup Tecnologies Interactives)
http://gti.upf.edu/

 

RECULL DE TWEETS

[View the story “Ruta geolocalitzada d’Història de l’Art a Girona” on Storify]

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s