Pepe Novellas. Desdoblaments

INAUGURACIÓ Dilluns 4 d’abril a 2/4 de 8 del vespre

La producció artística de Josep Novellas (Mataró, 1950-2009) traspua un intens compromís amb l’ésser humà, una admirable capacitat d’observació, un intel·ligent sentit de l’humor i un afermat sentit de la comunicació a través del seu art. Amb aquesta exposició que porta per nom “desdoblaments” pretenem apropar-nos i aprofundir en la trajectòria artística d’aquest pintor i escultor d’imaginació desbordant, i oferir a l’espectador la possibilitat de viatjar per l’univers màgic de les obres de Josep Novellas.

En prendre contacte amb la seva obra el concepte de desdoblament hi persisteix, potser perquè el conjunt expressa el moviment de la vida i la seva necessitat d’atrapar-lo emocionalment. Desdoblament que no tan sols esdevé proposta expositiva pel fet de presentar-se en dos espais de Mataró, sinó pels referents interns de les obres. D’alguna manera és un concepte que ho sintetitza tot: ell com a actitud humana, amb el seu clar compromís envers els altres i ell com a autor que explica al llarg del seu camí uns referents comuns, que no tan sols es desdoblen a través de diferents peces sinó també dins d’una mateixa obra.

L’exposició, comissariada per Glòria Bosch, mostra les qualitats més conegudes del pintor, les que s’arremolinen a la base ideològica i pictòrica de l’artista, la barreja d’influències i la construcció d’una rica iconografia, les peces més introspectives i les més íntimes. És en la conjunció dels dos espais, en el conjunt de la seva creació, on trobem l’autèntic Novellas;  per això us recomanem la visita indestriable dels dos espais expositius on trobareu el Novellas que es reivindica rebel i generós, capaç d’observar amb perspicàcia la crua realitat i transformar-la.

Activitats complementàries a l’exposició:

Visites comentades per a públic general:
Dissabte 30 d’abril, a les 7 de la tarda.
Diumenge 22 de maig, a les 7 de la tarda (amb inici a les sales d’exposicions de Can Palauet)

Recital de poemes de La mirada del beso de Manuel Patricio. A càrrec de Carme Faja, Lluís Juvinyà i Carlos Soriano.
Sales d’exposicions de Can Palauet, dijous 19 de maig a les 8 del vespre.

Taula rodona Novellas vist pels seus amics.
Nau Minguell, dijous 9 de juny a les 8 del vespre.

Exposició Pepe Novellas i Els Dimarts del Llimoner.
Capgròs, del 26 de maig al 23 de juny de 2011.

*Text extret integrament del mailing realitzat per l’IMAC (Institut municipal d’acció cultural) de l’Ajuntament de Mataró

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s