Artivisme/Streetart

Segons la wiquipèdia:

Artivisme és una combinació dels mots “art” i “activisme“. L’artivisme s’ha desenvolupat en paral·lel amb l’antiglobalització i les protestes contràries a la guerra. En la major part dels casos els artivistes intenten pressionar l’agenda política mitjançant l’acció de l’art. No és art polític en el sentit tradicional, en què les obres d’art eren polítiques. L’artivista sovint s’involucra en Streetart o Art urbà, Adbusting o Subvertising.

En alguns casos, com per exemple a París el 2003, els artivistes són detinguts per accions d’art polític que s’acosten a la destrucció de la propietat. Un objectiu a curt termini típic dels artivistes és reclamar l’espai públic, especialment destruint anuncis en zones urbanes o en mitjans de transport públics. No obstant això, els artivistes participen en diversos mitjans com internet no només per a accions destructives -que serien descrites com a hacktivisme.

Sovint ens podem referir als actes dels artivistes com a part del concepte més ample d’interferència cultural, Culture jamming.

Hem trobat algunes webs i artististes que concentren els seus esforços creatius en l’ús de l’espai públic per fer les seves protestes, però també a vegades, per mostrar-se divertits, poètics o irònics.

http://www.streetartutopia.com/

http://www.banksy.co.uk/

http://www.blublu.org/index.htm

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s