Teràpies de xoc 3. Dibuixar amb l’hemisferi dret del cervell

Aquesta setmana a dibuix artístic hem introduït una Teràpia de xoc basada en el famós llibre de la professora d’art Betty Edwards. Dibuixar amb l’hemisferi dret del cervell. Publicat per l’editorial Blume.

Segons la professora, és més fàcil aprendre a dibuixar si ho fem aprenent a activar l’hemisferi dret del cervell. L’hemisferi esquerra és el que s’ocupa de tot el que fa referència al llenguatge i per tant, és el dominant, ja que des que aprenem a parlar, la nostra comunicació es fonamenta en el llenguatge. PEr aconseguir activar doncs l’hemisferi dret, que és l’intuitiu, el que s’ocupa de les relacions espacials i de la creativitat, cal aburrir el dominant. Per aconseguir-ho, podem iniciar la sessió fent alguns dibuixos que no tinguin un caire figuratiu, per exempe dibuixar-nos les línies de les mans. També és important no parlar, no intentar posar nom a les coses que dibuixem i en tot cas, tant sols preguntar-nos per les relacions que s’estableix entre les línies; per exemple sobre l’angle que formen, sobre si s’inicien en un lloc i finalitzen en un altre… en definitiva, cla construir el dibuix com si es tractés d’un trencaclosques.

Amb aquest objectiu hem repartir als alumnes un dibuix de Picasso realitzat a través de línies contínues. Primer l’han dibuixat sense cap pauta i després ho han fet girant el dibuix i posant-lo de cap per avall i construint-lo per fases mentre amb un paper deixaven veure només una part de la globalitat del dibuix. Els resultats són espectaculars. Ja veureu a la presentació que, els 2n’s dibuixos s’on molt millors, ja que els alumnes estaven més concentrats i a més, s’interrogaven pel que tenien al davant més enllà del que coneixien.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s