TERÀPIES DE XOC. Natura viva versus natura morta.

Molt sovint, quan dibuixem caiem fàcilment en estereotips, en imatges que lluny de mostrar la realitat del que veiem, és una aproximanció més o menys matusera amb intents d’assemblança a través d’anècdotes. Aquest fet es produeix perquè tot i mirar el model a dibuixar, no l’estem analitzant. Això ens passa perquè reconeixem el model i la nostra ment ens juga la mala passada de no transmetre al nostre braç el que realment estem veien, sinó que més aviat, ens dóna una imatge estereotipada del model i a partir d’aquí, passeja entre pensaments deixant de banda la realitat del que els nostres ulls estant veien.

En aquesta activitat que ús proposarem, intentarem posar obstacles a la nostra mà per tal que ens haguem d’esforçar molt més per aconseguir el dibuix figuratiu que volem aconseguir.

D’aquest títol d’exercici: Natura viva versus natura morta, us enganxo una videoinstal·lació d’una de les obres capdalts de l’art del segle XX. Es tracta de la peça Heaven and Earth que l’artista Bill Viola va produir l’any 1992. En aquesta peça s’hi pot apreciar aquestes dues idees a través de 2 pantalles de televisió senses carcassa que es trobem enfrontades. En una d’aquestes pantalles hi ha una imatge de la mare de l’artista els darrers dies de la seva vida, mentre que a l’altra hi ha imatges del seu fill, nascut nou mesos després.

També us deixo el link a la pàgina web de l’artista on podreu veure altres obres.

http://www.billviola.com/ 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s