PROJECTE 1. L’escultura pública a MATARÓ

Benvinguts al nou curs 2009 – 2010.

Aquest any us volem proposar una nova forma de funcionament en la matèria de Visual i plàstica. De fet, intentarem recuperar la forma de treball de quan feieu primària… si, si, ho heu sentit bé. Volem treballar amb vosaltres en clau de PROJECTES.

Ens agradaria reforçar i ampliar la feina que heu fet durant el 2n curs de ESO aplicant de forma pràctica tots els conceptes apresos: ja sabeu, el color, les textures, les perspectives… i també ampliar-los i afegir-ne de nous.

De moment, com haureu vist en el títol d’aquesta primera entrada del curs, el nostre primer projecte va d’escultura.

La proposta és la següent:

Sou un grup d’escultors als que us han encarregat un projecte escultòric per al carrer Damià Campeny de Mataró (substitueix la peça de davant de la Seguretat Social). La proposta ha de girar al voltant de la figura de Narcís Monturiol i el seu submarí ICTINEU I.


ictineu_i_museu_martim_barcelona_2

 

i ús deveu estar preguntant… i perquè en Narcís Monturiol i el seu ICTINEU I??? Doncs perquè resulta que aquest any és l’any Monturiol:

150 anys ictineuPer altra banda, també ens ha semblat adequat treballar aquest tema de l’escultura en l’espai públic per dos motius:

El primer és pel fet que aquest any torna a haver-hi una nova edició del Zona Intrusa. Aquest curs sota el títol: Zona intrusa 3. Art educació i territori. Així és que aquest any els de La Fundició ens volen parlar també, de l’escultura en l’espai públic.

El segon motiu és més anecdòtic, però… us heu adonat que ha aparegut una nova escultura bén aprop de l’escola. Es tracta de l’obra FLUXUS de l’escultor Marcel Camps. Feu clic aquí per veure la notícia públicada al CAPGRÓS en la que es feia resò de la inauguració per part de l’alcalde Juan Antoni Baron.

 

fluxus

Doncs bé, ara ja sabeu quin és l’objectiu d’aquest primer projecte. Tot just l’iniciem, així que ara caldrà fer grups de 2-3 alumnes, treballar com un equip en les diferents fases del projecte, realitzar algunes de les activitats de forma individual i fins i tot, fer algunes ampliacions de forma voluntària (si voleu molt bona nota!). 

Setmana a setmana anirem penjant al bloc les diferents activitats a realitzar amb enllaços i temes relacionats que puguin ser del vostra interés, alhora que n’anirem parlant a l’aula. Recordeu que en un bloc hi podeu escriure comentaris, dubtes, preguntes, aportacions…

Esperem que aquest bloc sigui un bon complement a la feina que anirem realitzant a classe.

Que tingueu un bon curs!!!

Departament d’ARts


Anuncis

One response to “PROJECTE 1. L’escultura pública a MATARÓ

  1. la vostra pagina web esta molt be

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s